Expert in dakwerken

Een bestaand plat dak isoleren

Een bestaand dak isoleren lijkt voor velen misschien een moeilijke opdracht omdat er dan veel verbouwingswerken moeten plaatsvinden. Maar eigenlijk hoeft dit niet per se moeilijk te zijn. Eerst verwijderen we de inslijpingen, dakranden en tappen op het dak. Dan verhogen we de opkanten met behulp van balken. Daarna zullen we het dak stof- en vuilvrij maken zodat we de isolatieplaten erop kunnen lijmen. Vervolgens wordt het dak voorzien van een loden tap, een onderlaag van 3 mm en een toplaag van 4 mm. Dit is dus een dubbele dichting en garandeert een lange levensduur. Daarna zullen we de muren inslijpen en ten slotte worden de dakranden geplaatst. Deze zullen ook dubbel worden ingebrand.

Een nieuw plat dak isoleren

Als u wenst dat forwarding team uw nieuw dak isoleert, gaan we net iets anders te werk. Hier zullen we starten met een reeds verhoogde constructie (in tegenstelling tot een bestaand plat dak, daar verhogen we de opkanten m.b.v. balken). Daarna zullen we het dakoppervlak isoleren en plaatsen we een ventilerende onder- en toplaag. Ook zullen we inslijpingen, dakranden en tappen aanbrengen op uw dak.

De opbouw van een plat dak analyseren

Voor dat u een plat dak goed kan isoleren, moet er gekeken worden naar de opbouw van het dak. Men gaat dus eerst de reeds bestaande constructie bekijken. Afhankelijk daarvan kan men een plat dak opbouwen op 3 manieren:

  • een warm plat dak;
  • een koud plat dak;
  • en een omgekeerd plat dak.

Een warm plat dak

Bij een warm dak ligt het isolatiemateriaal op het plat dak. Een groot voordeel van deze isolatiemethode is dat het dak minder onderhevig is aan temperatuurschommelingen. Hierdoor zal de krimp- en uitzetspanning op het dak aanzienlijk verminderen. Een warm dak is de meest voorkomende type dakconstructie voor een plat dak. De gebruikte materialen bij het isoleren van een warm dak zijn: Pir, EPS en Perliet.

Een koud plat dak

Bij een koud dak ligt het isolatiemateriaal aan de onderzijde van het dak. Hierdoor wordt het dak blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Het dak zelf wordt niet opgewarmd door de ondergelegen ruimte. Het is best dat men een koud dak vermijdt omdat de dakconstructie kan beginnen uitzetten en krimpen door de temperatuurschommelingen. Na verloop van tijd kan er dan schade ontstaan. Een koud dak is hoe dan ook nog steeds de beste isolatiemethode wanneer een warm dak niet geschikt is voor uw dak. De gebruikte materialen bij het isoleren van een koud dak zijn: Glaswol, Rotswol en Isolatieplaten.

Een omgekeerd plat dak

Bij een omgekeerd dak wordt het isolatiemateriaal als extra schil op de bestaande dakbedekking (bitumen, pvc, epdm,…) geplaatst. Deze isolatiemethode wordt veel gebruikt bij dakterrassen of bij renovatiewerken. De gebruikte materialen bij het isoleren van een omgekeerd dak zijn grind, hout, tegels en XPS-platen.

Waarom forwarding team

Door ons in de jaren heen te specialiseren in platte daken weten we heel goed hoe we een plat dak moeten isoleren. We hanteren al 5 jaar een werkwijze waarmee we onze klanten gelukkig maken. Wilt u graag de professionele hulp van forwarding team inschakelen bij de isolatie van uw plat dak? Contacteer ons dan nu via onze contactpagina.

Dakwerken

Tegenwoordig draait alles om kwaliteit en prijs. Alvorens de kostprijs te kunnen bepalen komen we gratis tot bij u om het geheel te bekijken. Zo krijgen we een juist beeld omtrent de uit te voeren dakwerken regio Deurne. Vervolgens gaan we u een vrijblijvende offerte opsturen. Bevalt u deze offerte is het heel simpel: u bevestigt even per mail en wij nemen dan de offerte op in onze wachtlijst. Een week voor de uitvoering bellen we u op om een afspraak te maken. In onze prijzen is alles voorzien. Eens gestart nooit geen meerprijzen.

Zijn we iets duurder dan een collega? Laten we erover praten. Indien we van u twee offertes ontvangen van collega’s zullen wij ervoor zorgen dat we de goedkoopste zijn. Echter wel met een gelijkwaardige uitvoering en gebruik van hetzelfde product. Zo blijven wij concurrentieel en u krijgt waar voor uw geld.

Garantie

U krijgt van ons een garantie van 10 jaar op de door ons uitgevoerde werken. Echter kunnen we stellen dat uw dak bij oplevering nog na 30 jaar in zeer goed staat verkeerd. Dit daar we op een heel hoog niveau uw dak afwerken en enkel met top personeel werken. U krijgt van ons en onze leveranciers de garantie dat al onze materialen en producten van uitstekende kwaliteit zijn en duurzaam in gebruik. Ook de garantie dat al onze materialen getest zijn door het WTCB en behoren tot het efficiëntste op de markt. Al onze materialen hebben Butgb en/of een Europees keurmerk.